Go Back
Μάφιν με καπνιστή γαλοπούλα & σαλάτα φακές με κολοκύθα

Μάφιν με καπνιστή γαλοπούλα & σαλάτα φακές με κολοκύθα

FoodStory by Βασίλης Καλλιμούκος
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Course Appetizer, Main Course
Servings 4 άτομα

Ingredients
  

ΓΙΑ 12 ΜΑΦΙΝ

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 γρ. τσένταρ
  • 1 κούπα Γαλοπούλα Kαπνιστή ΛΟΥΓΙΑΚΗΣ

Α’ ΜΕΙΓΜΑ

  • 300 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γλ. αλάτι

Β’ ΜΕΙΓΜΑ

  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κούπα πλήρες φρέσκο γάλα
  • 80 γρ. ηλιέλαιο
  • 60 γρ. πλήρες στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ κ.γλ. ξερή ρίγανη
  • ½ κ.γλ. ξερό βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

  • 80 γρ. φακές
  • 1 συσκευασία φύλλα ρόκας
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • Φύλλα από φρέσκο θυμάρι
  • Αμύγδαλο φιλέ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

  • 400 γρ. κολοκύθα πορτοκαλί
  • 3  κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • ½ κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών all spice
  • αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

  • 4 κ.σ.  Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ.  ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ.  σιρόπι σφενδάμου
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ¼ κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών all spice
  • ¼ κ.γλ. σκόνη τζίντζερ
  • αλάτι
  • Πιπέρι

Video

Notes

Για να φτιάξετε μόνοι σας το μείγμα μπαχαρικών all spice θα αναμείξετε:
1 κ.σ. κανέλα + ½ κ.σ. τριμμένο γαρίφαλο + ½ κ.σ. τριμμένο μοσχοκάρυδο