Go Back
Σπετσοφάϊ με πουρέ παστινάκη

Σπετσοφάϊ με πουρέ παστινάκη

FoodStory by Βασίλης Καλλιμούκος
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Course Main Course

Ingredients
  

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΕΤΣΟΦΑΪ

  • Ελαιόλαδο
  • 500 γρ, Λουγιάκης λουκάνικα Κρήτης
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 πράσινες πιπεριές
  • 2 μέτριο κρεμμύδι
  • 2  σκελίδες σκόρδο
  • ½ φρέσκια καυτερή πιπεριά
  • 1 κ.γλ. πελτές τομάτας
  • ¼ κούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 450 γρ. ώριμες τομάτες
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΠΑΣΤΙΝΑΚΗ

  • 500 γρ. παστινάκη
  • 300 γρ. πλήρη κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • Πιπέρι

Video

Notes

Μπορείτε στον πουρέ, να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με πλήρες φρέσκο γάλα.