Aλμυρό κεϊκ με παριζα, τυρί Λουγιάκης & σούπα ψητής τοματας για 4 άτομα από τον σεφ Βασίλη Καλλιμούκο και την εκπομπή FOOD STORY.
Λουγιάκης 4 τυριά τριμμένο συσκευασία
Λουγιάκης regato τριμμένο συσκευασία
Λουγιάκης πάριζα βραστή σε φέτες
Aλμυρό κεϊκ με παριζα, τυρί & σούπα ψητής τοματας
FoodStory by Βασίλης ΚαλλιμούκοςIngredients
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
- 2 κούπες αλεύρι ΓΟΧ
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γλ. αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- ¼ κούπας βούτυρο
- 1 κούπα Λουγιάκης 4 τυριά τριμμένο συσκευασία
- 3 κ.σ. Λουγιάκης regato τριμμένο συσκευασία
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 10 φέτες Λουγιάκης πάριζα βραστή σε φέτες
- 2 αυγά
- 1 κούπα πλήρες φρέσκο γάλα
- 3 κ.σ. ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ
- 1300 γρ. ώριμες τομάτες
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
- κρεμμύδια
- Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ
- 2 κούπες ζωμός κοτόπουλου, λαχανικών ή νερό
- ½ κούπα φύλλα βασιλικού
- ½ κ.γλ. ξερή ρίγανη
- Πλήρη κρέμα γάλακτος (για ντεκόρ)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Video
Aλμυρό κεϊκ με παριζα, τυρί & σούπα ψητής τοματας FoodStory by Βασίλης Καλλιμούκος
Ακολουθήστε τον σεφ Βασίλη Καλλιμούκο στις μαγειρικές του αναζητήσεις μέσα από την εκπομπή FOOD STORY στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης. Έχοντας την πεποίθηση ότι η μαγειρική θα έπρεπε να είναι μία βασική ανθρώπινη δεξιότητα, όπως η γραφή, η ανάγνωση ή η οδήγηση, ο Βασίλης μας μαθαίνει, βήμα βήμα, πώς να δημιουργούμε από τις πιο απλές μέχρι τις πιο απαιτητικές συνταγές, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά. Όλοι θα μάθουμε κάτι καινούργιο. Μπορεί να είναι ένας απλούστερος τρόπος να μαγειρέψουμε μπελαλίδικες συνταγές, ένας νέος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε μπαχαρικά, ένας φρέσκος συνδυασμός υλικών ή tips και τεχνικές που μετατρέπουν το καθημερινό φαγητό σε κάτι ξεχωριστό.