espa
Ανοιχτή πίτα με λουκάνικο

Ανοιχτή πίτα με λουκάνικα

Φτιάξετε μια εύκολη και γρήγορη ανοιχτή πίτα με λουκάνικα κοκτέιλ Λουγιάκης για 4 άτομα από τον σεφ Βασίλη Καλλιμούκο και την εκπομπή FOOD STORY.

Λουγιάκης λουκάνικα cocktail mini-μπουκίες

Ανοιχτή πίτα με λουκάνικο

Ανοιχτή πίτα με λουκάνικα

FoodStory by Βασίλης Καλλιμούκος
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Course Main Course
Servings 4 άτομα

Ingredients
  

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 300 γρ. αλεύρι ΓΟΧ 13%
  • 170 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 4 γρ. αλάτι
  • 60  ml. παγωμένο νερό
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ.  ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΟΚΤΕΪΛ ΛΟΥΓΙΑΚΗΣ
  • 100 γρ.  στρογγυλά μανιτάρια
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 60 γρ.  γραβιέρα
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 50 γρ. φέτα
  • Φύλλα θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ

  • 1 αυγό

Instructions
 

  • Παρακολουθήστε το video παρακάτω για να φτιάξετε την συνταγή ανοιχτή πίτα με λουκάνικα κοκτέιλ Λουγιάκης για 4άτομα από τον σεφ Βασίλη Καλλιμούκο και την εκπομπή FOOD STORY

Video

Notes

Είναι πολύ σημαντικό το βούτυρο και το νερό για το ζυμάρι μας να είναι πολύ παγωμένα.

Ανοιχτή πίτα με λουκάνικα συνταγή FoodStory by Βασίλης Καλλιμούκος

Ακολουθήστε τον σεφ Βασίλη Καλλιμούκο στις μαγειρικές του αναζητήσεις μέσα από την εκπομπή FOOD STORY στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης. Έχοντας την πεποίθηση ότι η μαγειρική θα έπρεπε να είναι μία βασική ανθρώπινη δεξιότητα, όπως η γραφή, η ανάγνωση ή η οδήγηση, ο Βασίλης μας μαθαίνει, βήμα βήμα, πώς να δημιουργούμε από τις πιο απλές μέχρι τις πιο απαιτητικές συνταγές, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά. Όλοι θα μάθουμε κάτι καινούργιο. Μπορεί να είναι ένας απλούστερος τρόπος να μαγειρέψουμε μπελαλίδικες συνταγές, ένας νέος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε μπαχαρικά, ένας φρέσκος συνδυασμός υλικών ή tips και τεχνικές που μετατρέπουν το καθημερινό φαγητό σε κάτι ξεχωριστό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο