espa
Σούπα με καρότο & μπέικον & κριτσινια σφολιάτας

Σούπα με καρότο & μπέικον & κριτσινια σφολιάτας

Σούπα με καρότο & μπέικον Λουγιάκης & κριτσινια σφολιάτας για 4 άτομα από τον σεφ Βασίλη Καλλιμούκο και την εκπομπή FOOD STORY.

Λουγιάκης μπέικον καπνιστό σε φέτες

Σούπα με καρότο & μπέικον & κριτσινια σφολιάτας

Σούπα με καρότο & μπέικον & κριτσινια σφολιάτας

FoodStory by Βασίλης Καλλιμούκος
Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Course Main Course
Servings 4 άτομα

Ingredients
  

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ

  • Ελαιόλαδο
  • 130 γρ Μπέικον σε Φέτες Αλλαντικά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 5-6 μεγάλα καρότα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • ¼ κ.γλ. τριμμένο κόλιανδρο
  • ¼ κ.γλ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο, λαχανικών ή νερό
  • 190 ml  πλήρες φρέσκο γάλα
  • 120 ml πλήρη κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κρέμα γάλακτος (για ντεκόρ)
  • Φρέσκο θυμάρι (για ντεκόρ)

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

  • 1 φύλλο ζύμη σφολιάτας
  • Ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας παρμεζάνα
  • ¼ κούπας γραβιέρα
  • Καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι
  • Πιπέρι

Video

Notes

Αντί για κρέμα γάλακτος κατά το σερβίρισμα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι.

Σούπα με καρότο & μπέικον & κριτσινια σφολιάτας

Ακολουθήστε τον σεφ Βασίλη Καλλιμούκο στις μαγειρικές του αναζητήσεις μέσα από την εκπομπή FOOD STORY στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης. Έχοντας την πεποίθηση ότι η μαγειρική θα έπρεπε να είναι μία βασική ανθρώπινη δεξιότητα, όπως η γραφή, η ανάγνωση ή η οδήγηση, ο Βασίλης μας μαθαίνει, βήμα βήμα, πώς να δημιουργούμε από τις πιο απλές μέχρι τις πιο απαιτητικές συνταγές, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά. Όλοι θα μάθουμε κάτι καινούργιο. Μπορεί να είναι ένας απλούστερος τρόπος να μαγειρέψουμε μπελαλίδικες συνταγές, ένας νέος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε μπαχαρικά, ένας φρέσκος συνδυασμός υλικών ή tips και τεχνικές που μετατρέπουν το καθημερινό φαγητό σε κάτι ξεχωριστό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο