espa
Σπετσοφάϊ με πουρέ παστινάκη

Σπετσοφάϊ με πουρέ παστινάκη

Σπετσοφάϊ με πουρέ παστινάκη για 4 άτομα από τον σεφ Βασίλη Καλλιμούκο και την εκπομπή FOOD STORY.

Σπετσοφάϊ με πουρέ παστινάκη

Σπετσοφάϊ με πουρέ παστινάκη

FoodStory by Βασίλης Καλλιμούκος
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Course Main Course

Ingredients
  

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΕΤΣΟΦΑΪ

  • Ελαιόλαδο
  • 500 γρ, Λουγιάκης λουκάνικα Κρήτης
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 πράσινες πιπεριές
  • 2 μέτριο κρεμμύδι
  • 2  σκελίδες σκόρδο
  • ½ φρέσκια καυτερή πιπεριά
  • 1 κ.γλ. πελτές τομάτας
  • ¼ κούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 450 γρ. ώριμες τομάτες
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΠΑΣΤΙΝΑΚΗ

  • 500 γρ. παστινάκη
  • 300 γρ. πλήρη κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • Πιπέρι

Video

Notes

Μπορείτε στον πουρέ, να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με πλήρες φρέσκο γάλα.

Σπετσοφάϊ με πουρέ παστινάκη

Λουγιάκης λουκάνικα Κρήτης

Ακολουθήστε τον σεφ Βασίλη Καλλιμούκο στις μαγειρικές του αναζητήσεις μέσα από την εκπομπή FOOD STORY στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης. Έχοντας την πεποίθηση ότι η μαγειρική θα έπρεπε να είναι μία βασική ανθρώπινη δεξιότητα, όπως η γραφή, η ανάγνωση ή η οδήγηση, ο Βασίλης μας μαθαίνει, βήμα βήμα, πώς να δημιουργούμε από τις πιο απλές μέχρι τις πιο απαιτητικές συνταγές, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά. Όλοι θα μάθουμε κάτι καινούργιο. Μπορεί να είναι ένας απλούστερος τρόπος να μαγειρέψουμε μπελαλίδικες συνταγές, ένας νέος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε μπαχαρικά, ένας φρέσκος συνδυασμός υλικών ή tips και τεχνικές που μετατρέπουν το καθημερινό φαγητό σε κάτι ξεχωριστό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο