Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Aλμυρό κεϊκ με παριζα, τυρί & σούπα ψητής τοματας
FoodStory by Βασίλης Καλλιμούκος
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
20
minutes
mins
Cook Time
45
minutes
mins
Course
Appetizer, Main Course
Servings
4
άτομα
Ingredients
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
2
κούπες
αλεύρι ΓΟΧ
2
κ.γλ.
μπέικιν πάουντερ
½
κ.γλ.
αλάτι
1
πρέζα
πιπέρι καγιέν
¼
κούπας
βούτυρο
1
κούπα
Λουγιάκης 4 τυριά τριμμένο συσκευασία
3
κ.σ.
Λουγιάκης regato τριμμένο συσκευασία
1
φρέσκο κρεμμυδάκι
10
φέτες
Λουγιάκης πάριζα βραστή σε φέτες
2
αυγά
1
κούπα
πλήρες φρέσκο γάλα
3
κ.σ.
ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ
1300
γρ.
ώριμες τομάτες
8
σκελίδες σκόρδο
3
κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ
2
κούπες ζωμός κοτόπουλου, λαχανικών ή νερό
½
κούπα φύλλα βασιλικού
½
κ.γλ. ξερή ρίγανη
Πλήρη κρέμα γάλακτος (για ντεκόρ)
Αλάτι
Πιπέρι
Video