Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Σούπα με καρότο & μπέικον & κριτσινια σφολιάτας
FoodStory by Βασίλης Καλλιμούκος
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
15
minutes
mins
Cook Time
10
minutes
mins
Course
Main Course
Servings
4
άτομα
Ingredients
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ
Ελαιόλαδο
130
γρ
Μπέικον σε Φέτες Αλλαντικά
1
μεγάλο κρεμμύδι
5-6
μεγάλα καρότα
2
σκελίδες σκόρδο
1
πρέζα πιπέρι καγιέν
¼
κ.γλ.
τριμμένο κόλιανδρο
¼
κ.γλ.
τριμμένο κόλιανδρο
1
λίτρο
ζωμό κοτόπουλο, λαχανικών ή νερό
190
ml
πλήρες φρέσκο γάλα
120
ml
πλήρη κρέμα γάλακτος
αλάτι
Πιπέρι
Κρέμα γάλακτος (για ντεκόρ)
Φρέσκο θυμάρι (για ντεκόρ)
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
1
φύλλο ζύμη σφολιάτας
Ελαιόλαδο
¼
κούπας παρμεζάνα
¼
κούπας γραβιέρα
Καπνιστή πάπρικα
αλάτι
Πιπέρι
Video
Notes
Αντί για κρέμα γάλακτος κατά το σερβίρισμα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι.